Hem » Vin & Mat » Äkta franska biffrullader och ett läckert Bordeauxvin

Äkta franska biffrullader och ett läckert Bordeauxvin

Idag lagar vi franska roulades de boeuf fyllda med strimlade grönsaker och en härlig sky av balsamvinäger. I Frankrike kallar man ofta lövbiff för boeuf minute eller minutbiff som vi i Sverige ibland säger, eftersom rätten verkligen lagas på några minuter. Till det häller vi upp och njuter av ett underbart franskt Bordeauxvin.

La Dame de Malescot 2014 

AOP Margaux Bordeaux | Druvor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc | art.nr 5492 | 299 kr 

Det är Château Malescot-St-Exupéry i Margaux som gr detta förföriska rödvin som är ett av de bäst bevarade och kvalitetsdrivna Margaux-cru-vinerna. Ett uttrycksfullt vin med komplexa, aromatiska toner av mogna svarta vinbär och plommon med inslag av cederträ, rostat kaffe. La Dame de Malescot har en klassisk och typisk bordeauxprofil om passar utmärkt till våra biffroulader och viner har en välstrukturerad bouquet till lena tanniner och mild syra.  Fin och lång avrundning med fyllig fatkaraktär.

Slottet är ett 3ème Cru Classé sedan 1855 och ägs av vinfamiljen Zuger sedan 1955 och viner är slottets andravin. En mycket prisvärd och smakfull Bordeaux!

”Rikt bärigt med paprika, läder och kryddig saftig frukt med fattoner och snygg eftersmak.” Vin och Mat, SvD

”Modern och kraftfull Bordeaux, fullmatad med mörka bär, rostade fat, cederstänk, tobak, örter och en handfull mineraler. Spara gärna några år. ” dinvinguide.se

”88/100 Myk og moden med dempet syre, god bløthet og fylde, sitter godt og lenge. ” Apéritif

Biffrullader med balsamvinäger

  • 4 stora skivor lövbiff ”elefantöra”
  • 1/2 röd paprika skärs i mycket tunna strimlor
  • 1/2 grön paprika skärs i mycket tunna strimlor
  • 18 sockerärtor skärs i strimlor längt med ärten
  • 1 vårlök skärs i mycket tunna strimlor
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl balsamvinäger
  • peppar och salt
  1. Strimla alla grönsaker.
  2. Lägg lövbiffen mellan 2 bitar plastfolie och platta till den ytterligare med kötthammare eller kavel.
  3. Fördela grönsaker jämt och lägg i ena änden av varje biff.
  4. Tula så tätt som möjligt och sätt en tandpetare för att hålla varje rulle på plats.
  5. Pensla en stor non stick stekpanna med lite rapsolja och lägg sedan i rouladerna och stek på medelhög värme i 8 minuter. Vänd från och till så att de bryns runt om.
  6. Ta bort stekskyn som bildas och spara den och låt eventuellt rouladerna steka någon minut till.
  7. Bland ihop senap, sirap och vinäger i en skål. Peppar ordentligt och salta lite.
  8. Minska till lägre värme och häll över vinägerblandningen. Se till att rulla rouladerna så att alla sidor får lite smak av vinägern endast några minuter.
  9. Klart!
  10. Servera med såsen, grönsaker och lite ris.

Här hittar du fler franska mat- och vintips: 

Frågor och svar:

Vad är roulades de boeuf?

Roulades de boeuf är franska biffroulader fyllda med strimlade grönsaker och en sky av balsamvinäger.

Vad kallas lövbiff för i Frankrike?

I Frankrike kallas lövbiff för boeuf minute eller minutbiff.

Vilket vin passar bra till biffrouladerna?

Ett franskt Bordeauxvin, La Dame de Malescot 2014, passar utmärkt till biffrouladerna.

Vilka grönsaker används i biffrouladerna?

Röd och grön paprika, sockerärtor och vårlök används i biffrouladerna.

Hur lagar man biffrouladerna?

Man plattar till lövbiffen, fördelar grönsakerna jämnt och rullar ihop det till en roulad. Sedan steks rouladerna i en stekpanna och serveras med en sås av senap, honung och balsamvinäger.

Vinguider relaterade till denna artike

Vinjournalen.se Tips

La Dame de Malescot
La Dame de Malescot
Pris:370 :-
Artikel nr:549101
Smak ceder, choklad, komplex, korinter, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak, mörka körsbär, fatkaraktär
Arom ceder, choklad, fatkaraktär, komplex, korinter, mörka-körsbär, plommon, rostad, svarta vinbär, tobak
Färg blå, mörk, röd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentBeställning sortimentetÅrgång2017DruvorCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet FrancAlkohol13.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
9 /12
Smakintensitet
9 /12
Strävhet
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Inget hittades

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.