Hem » Vin Tester » Testpanelen april: Provsmakar 5 goda röda “grillviner”

Testpanelen april: Provsmakar 5 goda röda “grillviner”

Vinjournalens testpanel som består av Erik, Sylvia, Pia och Derek, har för april valt ut 5 riktigt goda grillviner. Speaker för panelen denna gång är Sylvia Hernandez som berättar hur de gjort:

”Vi började med att fördela 30 viner på oss fyra och var och en satte ett betyg från 1 till 5 på vinerna. Alla viner som fick betyg 4 och 5 tog vi med oss till vår testpanel, jag tror att det var 9 viner som vi sedan smakade på tillsammans. Så detta är de 5 bästa vinerna som vi valt ut enbart på smaken. Testen är oberoende av pris, ursprung eller druva, utan det var ett blindtest denna gång, vilket gjorde att det blev extra spännande!”

Här är våra utvalda grillviner!

Ecologica Shiraz Malbec | Argentina | art.nr 6512 |79 kr

Här finns mycket mörka fruktaromer och olika bär. Ganska fylligt och gott nya världen vin med en något rökig finish som smakar lite lakrits och med en doft av vanilj. Riktigt läckert och gott rödvin som präglas av lite fat där i sluttampen. Utmärkt grillvin av druvan Malbec som dessutom visade sig vara ekologiskt.

Masi Valpolicella Bonacosta | Venetien|art.nr 6998 | 99 kr

Mörkt lila i färgen med massor av fruktig bärsmak. Typisk valpolicellasmak av traditionella amaronedruvorna Corvina, Rondinella, Molinara som dessutom ger trevliga aromer av kryddig lakrits. Smakmässigt mycket gott och intensivt grillvin som från italienska prestigeregionen, perfekt för italien-vurmaren.

Barbera del Monferrato | Piemonte | art.nr | 74960 |109 kr

Jajamen, druvan Barbera är på frammarsch och det är extra kul för den är så god. Mörkt kryddigt gott vin med fatkaraktär och fylliga mörkröda frukter samt ett stänk av lavendel och mörk choklad. Kommer att bli supergod till en gillad biff.

Murdoch James Estate | Nya Zeeland | art.nr 6242 | 159 kr

Men det är klart att det måste finnas åtminstone en Pinot Noir i sluttampen av testet. Denna Nya Zeeländare är ett väldigt gott vin som är mustigt och välbalanserat. Härliga aromer av vilda hallon och mörk frukt samt lite kryddor som kanel. Märk choklad och vanilj även här. Riktigt smarrigt vin

Crozes-Hermitage Domaine Habrard| Frankrike | art.nr 2861 |179 kr

Ekologisk smakrik kryddbomb med inslag av vitpeppar, lagerblad och timjan. Full med röda frukter och bär som balanserar och skapar en trevlig bouquet och en vacker praktfull komposition a druvan Syrah. Ett milt och gott vin som är runt med viss strävhet från tanninerna och med en behagligt lång eftersmak.

Läs mer om vad vår testpanel har provsmakat tidigare:

Frågor och svar:

Vilka ingår i Vinjournalens testpanel för april?

Erik, Sylvia, Pia och Derek ingår i Vinjournalens testpanel för april.

Hur valde testpanelen ut de 5 grillvinerna?

Testpanelen fördelade 30 viner på sig själva och satte betyg på vinerna. De valde sedan ut alla viner som fick betyg 4 och 5 och smakade på dem tillsammans. De 5 bästa vinerna valdes ut enbart på smaken.

Varifrån kommer Ecologica Shiraz Malbec?

Ecologica Shiraz Malbec kommer från Argentina.

Vilken druva är Masi Valpolicella Bonacosta gjord av?

Masi Valpolicella Bonacosta är gjord av amaronedruvorna Corvina, Rondinella, Molinara.

Vilken druva är Crozes-Hermitage Domaine Habrard gjord av?

Crozes-Hermitage Domaine Habrard är gjord av druvan Syrah.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.