Godare med drink i värmen?

Hem » Nyheter » Godare med drink i värmen?

Den kinesiska vetenskapsakademin genomförde forskning för att se hur temperaturen ute påverkar den molekylära sammansättningen av drycker som bland annat öl, sprit och vin genom att mäta ytspänningen hos olika alkoholtyper.

Det visar sig att temperaturen faktiskt påverkar smaken för alkoholhaltiga drycker och man ser att kallare men även mindre alkoholhaltiga vätskor ger dig en mer uppfriskande smak. När temperaturen sjunker blir strukturen i drinken eller ölen mer kompakt, vilket är anledningen till att vi tycker att en kall öl smakar bättre i ärmen.

Men kontra detta säger man vid Cornell University i New York att det är mer komplicerat än så. Samma receptorer i munnen utlöser även en brännande känsla av alkohol som av värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.