Den 13 mars firas Riesling världen över!

Den 13 mars är den globala, officiella Rieslingdagen världen över, då fyller denna fantastiska druva 589 år. Och det är dags att boka bord, för detta är en populär dag!  Hela 54 ställen runt om i landet var med på Riesling Weeks Sverige 2023 – så var ute i god tid!

Kontakta dem för att försäkra dig om en plats!

Intresset för tysk Riesling växer i världen, och idag är över 45 procent av den tyska vinproduktionen Riesling. Även i Sverige ökar intresset – de senaste två åren har tyska viner haft en imponerande ökning på Systembolaget och klättrat till att idag vara det tredje största vitvinslandet på Systembolaget, mätt i värde.

För fem år sedan utsåg Wines of Germany denna dag som “officiell födelsedag” för Riesling. Druvans förmåga att skapa viner i alla stilar har Riesling etablerat sig som en tidlös ikon, och med sin omisskännliga syra och blommiga karaktär finns ett Riesling vin för varje tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.