1:a bryggeriet någonsin i Förenade arabemiraten

Hem » Nyheter » 1:a bryggeriet någonsin i Förenade arabemiraten
Se länk >>Den nya puben kommer att ligga i The Galleria Al Maryah Island i Abu Dhabi.

Det allra första bryggeriet öppnas i Förenade Arabemiraten UAE. Den nya bryggerianläggningen ligger i en pub-restaurang och företaget som gått i bräschen för detta heter liksom varumärket, Craft by Side Hustle och ligger i Förenade Arabemiraten.

Den nya puben kommer att ligga i Gallerian Al Maryah Island i Abu Dhabi och får lov att öppnas efter en förändring av lagarna och myndigheterna tillåter nu alkoholproduktion och försäljning på plats så företaget kommer att vara det första bryggeriet någonsin i Förenade Arabemiraten. Målet är givetvis att utveckla turistnäringen i Abu Dhabi.

Även om man tidigare har sålt sitt öl i Förenade Arabemiraten till flygbolag med flera så bryggde man dock själva ölet i USA. Tillverkning av alkohol är fortfarande helt förbjuden i många länder i regionen, även försäljning, konsumtion och innehav. Men nyligen utökade grannlandet Dubai sina utskänkningstillstånd till såväl en del butiker som till oberoende restauranger som inte är knutna till enbart hotell och liknande.

Det nya bryggeriet kommer att producera ca 15 000 liter per månad och man har planer på att under de kommande 12 månaderna bygga ytterligare 75 bryggerier. Förutom pale ale och tjeckisk och tysk pilsner planerar man även att tillverka hårda seltzers och servera alla drycker med mat i bryggeriets taproom.

Vilka ligger bakom UAE-företaget Craft by Side Hustle? En rad lokala och internationella affärsinvesterare som exempelvis Peter Samaha, Nadim Selbak, Adam Davis och Balmaghie Beverage Group.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.