Mezzacorona vinnare av Gyllene Glaset 2023

Hem » Nyheter » Mezzacorona vinnare av Gyllene Glaset 2023

Varje år röstar landets främsta vinskribenter om vilken producent som ska utses till årets vinproducent. Priset delas ut under Allt om Vins prisutdelning Årets Vinare. Samtidigt delas ytterligare ett pris ut, Gyllene Glaset, som är tidningen Allt om Mats vinpris. För 2023 går dessa båda utmärkelser till Mezzacorona i Trentino-Alto Adige.

”För att år efter år leverera viner med självklar italiensk snits – såväl bubbel som stilla viner med smak av ursprung – och för att alltid bjuda på mycket vinupplevelse för pengen. En vinproducent som stadigt står ut i mängden och som förgyllt många fester och middagsbord genom åren”, är juryns motivering.

Kooperativet Mezzacorona grundades redan 1904. I dag har de mer än 1 500 kvalitetsmedvetna odlare som satsar stort på att hela kedjan från druva till butelj är miljömässigt och långsiktigt hållbar. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat med organisk gödning och biologiska metoder. Mest kända är de mousserande vinerna under varumärket Rotari, men här skapas även stilla viner på druvor som Pinot Grigio, Pinot Nero och Chardonnay.Mezzacorona gör även viner på Sicilien, där de äger ekologiska vingårdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.