Svenska Michelin-krogen Aquavit i London går i graven

Hem » Nyheter » Svenska Michelin-krogen Aquavit i London går i graven

Aquavit är stjärnkorgen i London som belönades med en Michelin-stjärna 2017 har nu, efter 7 år stängt igen under väldigt tysta former.

Denna stjärnkrog statades 2016 av restaurang entreprenören Philip Hamilton med chefskocken Henrik Ritzén som drev köket. Dels på grund av att London är en intressant matmetropol och dels på grund av framgångarna som man redan haft i New York.

Aquavit var restaurangen med skandinaviskt tema i St. James’s Market som presenterade ett fantastiskt svenskt kök till britterna. Här kunde man beställa allt från ett traditionellt smörgåsbord med smårätter och klassiska inslag som skagenröra, sill och gravad lax till mer rustika ”Swedish Meatballs” köttbullar med lingon. Jodå, det serverades ett antal goda drycker och aquavit från danska, svenska och norska destillerier.

Efter bara 10 månader efter att man öppnat erhöll Aquavit en stjärna från Michelinguiden, men den skulle förloras den 2021. Degraderingen som kom som en överraskning. Ock vet vi att den brittiska besöksnäringen hade stora problem under Covid-19-pandemin.

Även om restaurangen förlorade sin stjärnstatus, var den mycket populär av både skandinaviska besökare och britterna själva. Nu stängde alltså krogen nyligen under tystnad utan egentligen någon större förklaring den 25 augusti – konstigt nog samma dag som de själva skrev på sitt Instagram och lovade gäster “en oförglömlig upplevelse som kommer att locka dina smaklökar och transportera dig direkt till hjärtat av nordiska smaker” enligt bilden här ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.