Ökat intresse för dryckesauktioner

Hem » Nyheter » Ökat intresse för dryckesauktioner

Samarbetet mellan Systembolagets Dryckesauktioner och auktionshuset Bukowskis som är största auktionsbolget i Norden inleddes redan 2017 och i april går den 50:e gemensamma auktionen av stapeln.

Vid start av samarbetet 2017 omsatte dryckesauktioner 42 miljoner kronor, sedan dess har omsättningen ökat med ca 20 procent per år och 2022 var den uppe i 97,5 miljoner kronor. Under dessa år har kännedom och intresse ökat markant, såväl i Sverige som internationellt.

”Systembolaget är bra på kundmötet vilket vi är stolta över. Det får vi bevis på genom bland annat höga siffror i Nöjd Kund Index (NKI) och olika utmärkelser. Det är viktigt för oss att ständigt jobba för att utveckla mötet med kund. Vi ska finnas där våra kunder är och vi vet att det finns ett ökat intresse för dryckesauktioner. Så nu ser vi fram emot nästkommande 50 dryckesauktioner”, säger Ann Carlsson Meyer, VD Systembolaget.

”Systembolaget dryckesauktioner har varit en väldigt uppskattad samarbetspartner sedan Bukowskis tog vid 2017. Att vi nu får presentera vår 50:e gemensamma dryckesauktion inför en målgrupp i både Sverige och internationellt är väldigt roligt”, säger Louise Arén, VD Bukowskis

För många auktionsköpare ger dryckesauktionen en unik möjlighet att finna äldre årgångar. Kategorier som utmärkt sig på den svenska marknaden de senaste åren märks den stora andelen Champagne, italienska röda viner samt skotsk whisky. Även intresset för röd Bourgogne står sig starkt, en kategori där priserna på den svenska andrahandsmarknaden närmat sig internationella nivåer.

Systembolagets dryckesauktioner nästa auktion i samarbete med Bukowskis äger rum den 3-5 april, katalogen publicerades den 24 mars.

Vill du närvara? Klicka på länken här!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.