Alsace hänger med i den alkoholfria trenden!

Hem » Nyheter » Alsace hänger med i den alkoholfria trenden!

Den 1 mars lanseras det allra första alkoholfria vinet i världen som producerats i Alsace. Vinet finns i Systembolagets exklusiva sortiment.

Oddbird Low Intervention No 2 (nr 1996, 129 kr på Systembolaget) kommer från hjärtat av Alsace, ett område känt för viner i världsklass och aromatiska druvsorter. Mineralrika jordar tillsammans med klimatet skapar unika förutsättningar för viner härifrån. Oddbird Low Intervention No 2 återspeglar områdets egenskaper, vilket resulterar i ett blommigt vin med mineralitet och frukt. Musten har fått spontanjäsa utan kemiska tillsatser och basvinet är tillverkat med så lite inverkan på vinet som möjligt på samma sätt som naturviner för att behålla så mycket av druvans ursprungliga arom och karaktär. Därefter har det varsamt avalkoholiserats.

Detta är ett vin av hög kvalitet från hjärtat av Alsace i Frankrike. Vingårdarna ligger i branta solexponerade sluttningar, vilket ger de allra bästa förutsättningarna för mognadsprocessen och ett vin med komplex smak och arom. Den unika blandningen är gjord av 40% riesling, 40% auxerrois och 20% pinot blanc. Druvorna odlas helt naturligt och handskördas med omsorg. Områdets unika terroir med mycket mineralitet och en helt naturlig vinframställningsprocess ger ett blommigt och fruktigt vin med en livlig komplexitet och ett långt avslut. Tack vare sin torra stil och läskande syra är detta ett utmärkt matvin.


Oddbird
grundades 2013 av Moa Gürbüzer, efter att hon arbetat i 20 år som socionom och familjeterapeut med fokus på alkoholrelaterade problem och företaget är Sveriges största producent av alkoholfria kvalitetsviner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.