Bokningen Vinfestival i Österlen 2023 har öppnat!

Hem » Nyheter » Bokningen Vinfestival i Österlen 2023 har öppnat!

Nu har “vinåret” för oss som odlar druvor till vin startat. De flesta vingårdarna har klippt sina vinstockar under vintern och valt ut en eller två produktionsgrenar som ska bilda årets vinrankor. Dags att böja ner och fästa grenen vid sin vajer. Detta sker på varje vinstock och här på Skepparps Vingård har vi 22 000 stockar att ta hand om. För hand!

Svenskt vin är ett hantverk från vinterklippning till buteljering. Under ett “vinår” kommer varje rad med vinstockar få besök cirka 15 gånger och det sista momentet – som är skörden i slutet av september – görs också för hand. Varje druvklase klipps och rensas för hand innan den hamnar i hinken.

När ni besöker vinfestivalen i sommar är ni välkomna att besöka odlingen och träffa vinbönder som berättar om hantverket – att odla druvorna till våra fantastiska svenska viner.

Förboka gärna den 28-29 juli 2023 för årets VINFESTIVAL.

Vi längtar efter att få träffa er! Boka dina biljetter medan det finns några kvar! Välkomna!

Skepparp i februari 2023 // Bengt “Fuffe” Åkesson

Du kommer att få träffa ett 20-tal av Sveriges häftigaste vingårdar och vinmakare och prova vinerna på plats!

Bokade redan nu är:
Gute Vingård, Ivögården Mat & Vingård, Kullabergs Vingård, Lottenlund Estate, Långmyre Vineri, Skepparps Vingård, Skillinge Domän Sånana, Thora Vingård, Åhus Vingård och Österlenvin… men fler är planerade.

Förköp och tillgängliga biljetter


Alla biljetter till Vinfestivalen 2023 behöver förköpas, det kan du göra >>här på länken! (eller hemsidan https://vinfestivalosterlen.se)

För att festivalen ska bli en upplevelse där alla får plats och kan uppleva evenemanget har antalet besökare begränsats till cirka 2000 totalt.
Biljettförsäljningen är öppen nu och “först till kvarn” gäller. Ni bokar via bokningsplatsen Tickset. Gäller entré, provningsbiljetter, Tareq Taylors festivalmat, ställplats för ev. husbilar mm. Boka i god tid så vet ni att ni inte blir utan mat eller aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.