Skogsbränder drabbar Chile hårt

Skogsbränder i södra centrala Chile härjar just nu och förstör historiska vingårdar, hem och företag samt några av landets äldsta vinstockar.

Bränderna redan har bränt mer än 40 000 ha i området och detta till en följd av rekordhög värme i helgen.

Det är tre regioner, Araucanía, Biobío och Ñuble, som är drabbade och redan har 20 personer dött och 1 500 andra söker skydd efter att skogsbränderna brann ner hundratals hem i regionen. Man kämpar för närvarande för att släcka bränderna.

“Chile är ett av länderna med störst sårbarhet för klimatförändringar, och det här är inte teori utan snarare praktisk erfarenhet”, sa Inrikesminister Carolina Tohá i en intervju och man vädjar om internationellt stöd för att hjälpa till att begränsa elden.

Skörden närmar sig i de vinproducerande regionerna, som innehåller några av Chiles äldsta vinstockar och just de tre drabbade regionerna är kända för att tillverka distinkta viner från Chiles äldsta vinstockar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.