Systembolaget testar självutcheckning

I dag börjar test av självutcheckning än så länge bara på Systembolaget Dragarbrunn i Uppsala. Det är ett led i Systembolagets arbete med att utveckla och testa nytt för att möta kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar. 

Undersökningar visar att många kunder vill kunna handla smidigt och enkelt när de köper en eller få varor. Detta är en fortsättning av de test som påbörjades i två butiker i Stockholm och Örebro under förra hösten.

Sedan september 2021 pågår test med självutcheckning i butikerna på Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. De har varit uppskattade av såväl kunder som medarbetare. 

I Uppsala kommer Systembolaget Dragarbrunn att ha åtta kassor i sin självutcheckning. Självklart finns personal till hands och för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs. Systembolaget har bland annat hjälp av ett externt undersökningsföretag för att göra extrainsatta ålderskontroller.

Inga beslut om eventuell ytterligare utrullning av självutcheckning är fattade. Det utökade testet pågår till och med maj 2023 och därefter fattas beslut om nästa steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy