Ukraina åter medlem i Organization of Vine and Wine

Hem » Nyheter » Ukraina åter medlem i Organization of Vine and Wine

Ukraina återanslöt sig den 4 november till vinorganisationen International Organization of Vine and Wine (OIV) efter ett 14-årigt uppehåll. Ukraina var en aktiv medlem av OIV från 1997 till 2008.

Ukraina har en vingårdsyta på 41 800 hektar, rankat som det 31:a landet i världen och producerade 2021 660 000 hektoliter vin. Dessa konsumtionsnivåer ökade något fram till krigsutbrottet 2022.

Genom att bli medlem i OIV kommer Ukraina att dra nytta av information, samarbete och tjänster från ett nätverk av cirka 1 000 experter. Som medlem är det möjligt för Ukraina att ta del av de grundläggande besluten om utvecklingen av sektorn och att höja sin röst genom att bli en av de 49:e beslutsfattarna på ett så viktigt område. Samarbetet mellan medlemsstaterna inom OIV är en nyckelfaktor för bättre kommunikation, effektivare lagstiftning och därför mer transparent och fruktbar handel inom vinodlingssektorn. Ukraina är det 49:e medlemslandet i OIV.

Pau Roca, generaldirektör för OIV, säger att Ukraina har ”tvingats tillbaka till den internationella scenen som ett resultat av en känslig situation”.

Ett meningsfullt steg har tagits, med Ukraina nu tillbaka på vinindustrins viktigaste forum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.