Blossa-låten får nytt liv – med Sarah Dawn Finer

Hem » Nyheter » Blossa-låten får nytt liv – med Sarah Dawn Finer
sarah

”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många väl känner igen. Det var julen 1993 som den klassiska jingeln föddes, i Blossas allra första reklamfilm. Sedan dess har den nått statusen av en julklassiker och nynnats på av otaliga svenskar under vinterhalvåren – både frivilligt och ofrivilligt. 29 år senare gör nu juldrottningen Sarah Dawn Finer en moderniserad julig “gospel-soul-pop-version” version av låten.

1993, när Blossas allra första reklamfilm skulle produceras, tog reklambyrån verkligen vara på den beskrivande meningen ”Glöggen heter Blossa”.

– Känslorna vi ville förmedla när vi gjorde vår tolkning var passion, glädje och värme. Det var en rolig utmaning att få göra något helt nytt med jingeln, samtidigt som vi fick till ett slut där man känner igen den gamla klassiska melodin. Vem vet, kanske kommer man gå och sjunga på denna version nästa gång man är på glögghumör, säger Sarah Dawn Finer.

Utöver att ha gått in i studion och gjort en ny tolkning av klassikern kommer Sarah och den nya låten även dyka upp i Blossa alkoholfris kampanj “Kom i stämning med Blossa”. Här får vi se henne i en serie humoristiska filmer komma i stämning och göra sig redo för att uppträda med sin nya glöggdänga.

Ett smakprov kan du höra här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.