Spritmuseum öppnar ny dryckesutställning – ÖL

Hem » Nyheter » Spritmuseum öppnar ny dryckesutställning – ÖL

Från och med den 17 november handlar det om ÖL på Spritmuseum.

Sverige har gått från ett femtiotal till drygt femhundra ölproducenter på bara tio år har på kort tid blivit ett av världens bryggeritätaste länder sett till antal invånare. För några år sedan fanns knappt 250 dryckesproducenter i Sverige, i dag är de över 850.

Men hur började vår resa och hur ser det ut i dag?

Det får du reda på i utställningen bjuder på en generös bredd där svensk ölhistoria samsas med trendspaning med nya smaker och ny ölstilar. Vilken roll har ölet haft som socialt kitt bland vikingar, nunnor, fotbollssupporters och hipsters? Hur får öl sin smak och färg? Och vilka ölstilar är hetast just nu?

“Öl kan vara så mycket! Söt, krämig, mjuk, fyllig, lätt, frisk, syrlig, fruktig, godisaktig, bitter, kryddig, torr osv. Idag är det verkligen möjligt att säga att det finns en öl för alla!” säger Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson.

Nadja kommer även att utöka populära dryckesprovningar att utökas med flera ölprovningar ich med en ny smakbricka med fyra olika ölstilar från svenska hantverksbryggerier samt en guidad visning av ölutställningen där besökarna får med sig ett glas öl i handen.

Utställningen ÖL är den fjärde i utställningsserien om olika svenska hantverksdrycker.

Läs mer på Spritmuséets hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.