Näst största vinmuseet öppnar i Peking 2024

Ett gemensamt projekt mellan Cité du Vin de Bordeaux och Kina är det gigantiska Universal Wine Museum i Peking som kommer att öppna sina dörrar för allmänheten 2024.

Museet Universal Wine Museum är inte tänkt att fungera som en kopia av kända Cité du Vin de Bordeaux, utan snarare var som ett museeum som är mer anpassat till kinesisk kultur.

Philippe Massol, general Manager för Cité du Vin, sa nyligen “I Bordeaux där våra kunder kommer från hela världen, så är en stor del av dem franska och har en vinkultur som skiljer sig från kinesernas.”

Så detta kommer att bli ett museum som är mindre “tekniskt” än vad Cité du Vin i Bordeaux är, men ändå behålla sina kopplingar till museet i Bordeaux.

Här ska det finnas info, länkar, utställningar, workshops, konferenser med mera. Universal Wine Museum i Peking kommer att bli cirka 18 000 m² stort när det är klart, vilket gör det till det näst största vinmuseet i världen.

Man har börjat arbeta med bygger redan och planerar att 3500 m² för utställningar m.m. kommer att byggas under 2023 och stå klart för att öppnas i maj 2024. Förutom spännande utställningar så kommer man att kunna köpa vin

Bygget förväntas alltså vara klart sent 2023 och The Universal Wine Museum kommer att öppna under 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.