Anette Andersson -Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2022

Hem » Nyheter » Anette Andersson -Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2022

Inramad i en storslagen miljö glänste Anette Andersson med sin imponerande kunnighet i finalen och tog därmed hem utmärkelsen Årets Lily Bollinger 2022.

Den välrenommerade tävlingen firade 20 år och har varit banbrytande i att uppmärksamma kvinnliga sommelierers yrkeskunskaper och samtidigt hedra minnet av champagneänkan Madame Lily Bollinger.

Årets finalister Anette Andersson från Umeå, Cathrine Almqvist från Stockholm och Ida Kilåker från Lund sattes på prov den 18–19 september och tävlade under två dagar, först i de teoretiska momenten och sedan de praktiska. Kandidaterna har testats i såväl skriftlig samt muntlig blindprovning, ett omfattande teoriprov samt servicemoment där de serverat gäster olika drycker och rekommenderat matförslag till en vinlista där det dessutom dolde sig en hel del fällor i form av viner som inte finns. Sida vid sida skulle sedan deltagarna identifiera starkviner och pulsen höjdes rejält under ett snabbt quiz med dryckesfrågor för att därefter avrunda tävlingsdagen med ett moment där en champagneflaska skulle fördelas jämnt på 10 glas.

“Jag är så stolt. Stolt över mitt eget arbete och min egen presentation. Så stolt över mina medtävlande som ger både pepp och konkurrens, vilket alltid sporrar. Och så stolt över att få representera ett varumärke som visar på en kvalité och professionalitet som imponerar och inspirerar mig” säger Anette Andersson, Årets Lily Bollinger 2022.

Lily Bollinger Award

Lily Bollinger Award instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att stimulera kvinnligt tävlingssommellerie och hedra minnet av den legendariska champagneänkan Madame Lily Bollinger som under flera decennier tävlade på männens villkor om att tillverka världens bästa champagne. Tävlingen uppmärksammar Sveriges kunniga kvinnliga sommelierer som likt Lily Bollinger verkar på en mansdominerad arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.