Kan Cannabis påverka alkoholförsäljningen negativt?

Hem » Nyheter » Kan Cannabis påverka alkoholförsäljningen negativt?

I USA verkar Cannabis bli allt populärare sedan man släppt restriktionerna och legaliserat rekreationsanvändning av cannabis i många delstater.

Men experter tror att populariteten för Cannabis kommer att påverka alkoholförsäljningen, då ny amerikansk forskning om konsumenttrender avslöjar att cannabissektorn har en stor inverkan på den bredare dryckesindustrin.

Den amerikanska cannabisindustrin på väg att ta in uppemot 46 miljarder USD och den globala cannabisförsäljningen som förväntas överstiga 61 miljarder USD fram till år 2026.

I rent avkopplingssyfte matchar idag allt fler konsumenter cannabis med alkohol än någonsin tidigar. Så dryckesföretagen vill hänga på den utvecklingen med THC-infunderade drycker. Stora aktörer som dryckesjätten Constellation Brands investerar nu 4 miljarder USD i marknaden.  I undersökningen säger fler än 50 % av de tillfrågade i cannabislagliga stater att de konsumerat cannabis under de senaste sex månaderna.

Ett exempel är den kändisstödda cannabisdrycken Cann som nyligen samlade in 27 miljoner USD i sportfinansiering, vilket gör att cannabisinfusereade drycker når en bredare publik. an ser en märkbar ökning samt en ökning av fler användningstillfällen när konsumenter använder cannabis på nya sätt.

Men kan samexistens mellan de två industrierna vara möjlig om alkoholkonsumenternas konsumtion av cannabis ökar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.