Torkan slår hårt mot toskanska vingårdar

Hem » Nyheter » Torkan slår hårt mot toskanska vingårdar

Klimatförändringarna utsätter också toskanska vinproducenter för risker på grund av extrema vädermönster. En hagelstorm som inträffade för några veckor sedan förstörde upp till 40 % av druvorna i Toscana.

Just nu gör man allt för att rädda årets skörd när torkan och den stora värmeböljan verkar gå hårt åt mot druvor och vinstockar i Toscana som nästan inte sett något regn sedan mars i år.

Situationen är helt kaotisk. Klasar av druvor mognar tidigare än väntat på grund av långvariga höga temperaturer, vilket orsakar en minskning av avkastningen och kvaliteten på druvorna. Även druvor som har hög tolerans mot toka är drabbade hårt.

Sergio Zingarelli, vicepresident för Chianti Classico Consortium säger ”Vi har mindre druvor, och vi förväntar oss att antalet druvor kommer att vara lägre än genomsnittet för de senaste åren, förmodligen i linje med förra årets.

Den italienska regeringen har utlyst undantagstillstånd i fem regioner i norra Italien (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardiet, Piemonte och Veneto) på grund av den svåra torkan som har drabbat regionen.

Även olivoljeproduktionen i Toscana kan minska med upp till 60 %, enligt regionens bönder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.