Dricka alkohol när du flyger?

Hem » Nyheter » Dricka alkohol när du flyger?

Att beställa öl, vin eller en cocktail när man flyger är väl ganska vanligt när man vill koppla av och fira att semestern äntligen tagit fart. Men är alkohol verkligen den bästa drycken?

Alla vet att alkohol kan göra dig uttorkad. Huffington Post frågar i en artikel ett gäng forskare och experter inom medicin och kost från olika universitet om det är en dålig idé att egentligen beställa alkohol på ett flyg och påverkas kroppen däruppe i luften?

Det visar sig att man inte an ge enkla svar på den frågan. Att beställa en öl eller ett glas vin när du flyger är ett personligt beslut som var och en tar och som kanske fungerar för en person men inte för personen som sitter på platsen bredvid.

Människokroppen reagerar på alkohol när man flyger och det finns både för- och nackdelar.

Om en person är lite flygrädd så ökar inte flygrädslan med alkohol. Ibland kan en drink få en att slappna av och till och med bli lite sömnig, även om sömnen inte är vilsam.  Även om du tror att det slappnar av dig, kommer din sömn att störas och du kommer sannolikt inte att hamna i en ordentlig sömn.

Effekterna av alkohol under en flygning hänger snarare ihop med mänskliga reaktioner på att dricka i höga höjder där ett måttligt drickande och bra uppförande räcker långt.

Yale University School of Medicine påpekade att när människor flyger kan de bli berusade utan att ens inse det själva och vanligtvis finns det väldigt lite mat tillgängligt på de flesta flygningar som kan kompensera.  Men många dricker på en ganska tom mage och risken för trubbel och bråk blir då stor.

En rekommendation som forskarna ändå tillade var att varva varje alkoholhaltig dryck med minst ett eller två glas vatten. Det hjälper din kropp mot att torka ut och att känna mindre av de negativa effekterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.