Riesling Weeks – startskottet går om 1 vecka!

Hem » Nyheter » Riesling Weeks – startskottet går om 1 vecka!

Under 2 veckor, mellan den 30 maj och 12 juni, är det dags att antingen dricka ett glas eller beställa in en hel flaska eller ta in ett ett vinpaket med passande meny och njuta av Tysklands nationaldruva Riesling på Riesling Weeks. Hittills har 53 restauranger och mängder av barer runt om i landet anmält att de tillsammans med sina gäster kommer att fira Riesling! Men det kommer fler.

Tysklands 13 vinregioner bjuder på en mångfald av stilar och du har möjlighet att prova riktigt goda Riesling-viner, från knastertorra till honungssöta viner eller som en mousserande sekt. Kanske vill du samtidigt smaka skaldjur, kyckling, en bit ost eller fräscha vårprimörer. Vi tror att Riesling kommer att bli årets druva och slå alla försäljningsrekord, den är på god väg!

Restaurangerna jobbar som vanligt i samband med Wines of Germany i Sverige och samtidigt har 15 vinimportörer också anslutit sig som partners. De restauranger och barer som deltar bestämmer själva sina upplägg under de två veckorna: gäller menyer, vinprovningar eller vilka Rieslingar som man har i sortimentet.

Läs mer om Riesling Weeks!

Alla aktiviteter och se hela listan över vilka lokala restauranger och vinbarer som deltar där du bor på >> länken här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.