Kampen om en vitvins-emoji

Hem » Nyheter » Kampen om en vitvins-emoji

Nya Zeelands vinodlare har genom en petition begärt att en vitvins-emoji ska finnas på telefoner framöver och den ska då godkännas av Unicode Consortium. Man har fått mycket gensvar på sociala medier för denna petition!

För närvarande finns det bara en emoji med ett glas rött vin, två champagneflöjter och en flaska mousserande att välja på.

New Zealand Winegrowers hoppas att genom att begära en ny vitvinemoji kan rikta strålkastarljuset på de många goda vita vinerna som Nya Zeeland producerar.

Redan 2018 började vinproducenten Kendall-Jackson i Kalifornien ropa efter en specifik vitvins-emoji tillagd och lämnade in ett 19-sidigt förslag för granskning av myndigheterna, men förslaget godkändes inte.

En vädjan om ett glas rosé-emoji kom enligt uppgift från Italien förra året som presenterades av Consortium for Protection of Chiaretto di Bardolino. Det hände inget då heller.

Vinjournalen stödjer till fullo förslaget med en vitvins-emoji – hur svårt kan det va’?  Vi får hoppas att det går bättre denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.