Cava DO slog sitt största försäljningsrekord 2021

Hem » Nyheter » Cava DO slog sitt största försäljningsrekord 2021

Att mousserande viner blir alltmer populära råder det ingen tvekan om. Cava har rapporterat en tillväxt på 17,3 % under förra året och nådde en försäljningsvolym på 252 miljoner flaskor. Mer än två tredjedelar av den totala försäljningen går på export. Cava hade därmed den högsta exporten av någon spansk DO 2021. Enbart i USA hade Cava en tillväxt på 40 % under förra året. Försäljningen på den inhemska marknaden ökade med 19 %.

Det går också framåt ur ekologisk synpunkt. Antalet ekologiska vinflaskor som produceras och märks överstiger nu 22 miljoner med en tillväxt på 65,4 % jämfört med året innan.

Cava siktar på att vara till 100 % ekologiska år 2025, trots att kritiken varit hård, inte mot det ekologiska målet utan snarare mot det nya och ibland krångliga kvalitetssystemet mellan de nya klassificeringarna. Det nya segmentet View Superior bidrar stort till de ekologiska Cava-produktionen och står redan idag för 42,1 % av den totala ekologiska Cavan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.