Regionen Abruzzo har fått egen IGT

Hem » Nyheter » Regionen Abruzzo har fått egen IGT

IGT, Indicazione Geografica Tipica, är en av fyra ursprungs- och kvalitetsklassificeringar av vin i Italien.

Vinregionen Abruzzo i centrala Italien har nu fått sin egen IGT, vid namn Terre d’Abruzzo. Konsortiet för Wines of Abruzzo, menar att detta ökar regionens erkännande av vinerna och dess kvalitet samt skapar en gemensam identitet men en stark regional image.

Abruzzo har alltid varit internationellt känt för sina goda Montepulciano d’Abruzzo viner (DOC) och sin Pecorino-ost, så denna IGT markerar även ett starkt fokus på hela regionen, än enbart på vinerna. Hittills har Abruzzo åtta separata IGT som nu faller under det regionala paraplyet.

Vinerna kommer att självklart omfattas av en strängare produktionsstandard förutom de geografiska begränsningarna. Det handlar om krav på druvor, lagring och alkoholhalt. För dig som konsument kan IGT-statusen ses på vinetiketten, men i förlängningen kommer beslutet att bli en långsiktig färdriktning av regionens vinproduktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.