Rekordexport för italienskt vin 2021

Hem » Nyheter » Rekordexport för italienskt vin 2021

Exporten av italienska viner bräckte alla rekord under förra året och Italien exporterade vin för 7,1 miljarder euro och året avslutades med en värdehöjning på 12,4 %, jämfört med 2020.

22,2 miljoner hektoliter vin exporterades och Italien befäster återigen sin ställning som vinsupermakt.

Detta meddelade italienska nationella statistikinstitutet, Istat.it, efter att nu ha analyserat förra årets siffror från Unione Italiana Vini, Vinitaly och Ismea. Framför allt är det mousserande viner som Prosecco toppar försäljningslistan:

  • ökning Prosecco +32 %
  • ökning stilla viner +12,3 %

2021 var utan tvekan ett år med en gynnsam ekonomisk situation för konsumtion efter Covid och köparna är framför allt länder inom EU som har ökat sin inköp med +14,2% och nu står för 61% av marknaden.  Men USA ledde som vanligt tätt följt av importerande Tyskland och Storbritannien, Schweiz, Kanada, Nederländerna, Frankrike, Sverige, Belgien och Danmark. Man noterar även att Kinas och Koreas inköp av italienska viner ökar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.