Premiärlansering av bubbel inför drottningens jubiléeum

Hem » Nyheter » Premiärlansering av bubbel inför drottningens jubiléeum

Drottning Elizabeth II förbereder sitt kommande Platinum Jubileeum och firar genom att släppa ett eget mousserande vin via Royal Collection Trust.

Nu har meddelat att man kommer att fira ordentligt och i samband med det släpper man alltså ett engelskt mousserande sparkling vin som består liksom den bästa franska champagnen av druvorna 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir och 10% Pinot Meunier och vinet är tillverkat med den traditionella ’champagne-metoden’.  Druvorna kommer från olika vingårdar i Kent och West Sussex och profilen består av gyllene små bubblor med en fruktiga honungsartade aromer med toner av brioche. Flaskans guldtryckta etikett är inspirerad av drottningen kröningscape, Queen’s Robe of Estate, som hon bar vid sin kröning 1953.

Vinet kan köpas online i slottets Royal Collection Shop och i motsats till andra produkter i shopen skickas vinet endast inom Storbritannien. Priset är £39.

Det finns bara ett krux med jubileumsbubblet – det sålde slut “på några sekunder” och man arbetar för att fylla på webblagret så snabbt som möjligt.

All vinst från försäljningen går tillbaka till den registrerade välgörenhetsorganisationen Royal Collection Trust för bevarandet av the Royal Collection.

Här kommer du till >> the Royal Collection Shop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.