Vad händer med Espresso Martinin?

Hem » Nyheter » Vad händer med Espresso Martinin?

Espressomarknaden är värd mer än 4 miljarder euro per år och fler än 90 % av italienarna sägs dricka minst en kopp espresso om dagen.

Italien ansöker nu hos UNESCO för ett världsomspännande erkännande för den typiskt italienska espresson, men det är inte för första gången som de försökt att ta sig upp på UNESCO:s listan, men detta år är förhoppningarna höga och man förväntar sig ett positivt svar från UNESCO någon gång under våren 2022.

Om det går vägen så kommer den italienska espresso att få samma status som den neopolitanska pizzan fick 2017 och det innebär också att man tar sig att bevara espressons äkthet, överallt.

Så vad betyder det för oss andra som dricker expresso eller beställer in en cocktail Espresso Martini i baren?

Bartenders och mixologer kommer snart att behöva följa nya regler när de gör en Espresso Martini. Exempel på riktlinjer kan vara att creman, det krämiga skummet på toppen av kaffet, måste ligga där i minst 120 sekunder från det att kaffet har hällts upp tills dess att det får röras om. Kaffebönor ska malas enligt vissa regler om detta görs i kaffebaren och bönorna ska självklart ha en godkänd kvalitet. Eventuellt kommer man inte ens att få använda namnet på den populära cocktailen. Alla som arbetar på en kaffebar eller cocktailbar måste dessutom också utbildas i espresso-kunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.