Här är det business class i varje glas


Två av Invivos grundare, Rob Cameron och Tim Lightbourne

En vin- och spritfirma på Nya Zeeland, Invivo & Co, har just lanserat sin nya satsning, Invivo Air, som flyger inrikes mellan Auckland och Queensland och som sägs vara världens första flygande vingård i luften. Man har planerat en premiärflygning nu i januari, en två timmars flygresa med ett chartrat 34-sitsars svenskbyggt Saab-plan.

I Auckland bor en tredjedel av Nya Zeelands fem miljoner människor och regionen har i stort sett varit medstängd på grund av Covid-19 under 6 månader vilket självklart varit en utmaning för turistnäringen och inte minst vingårdarna. Därför är det främst folk som arbetar inom turistnäringen och Invivos aktieägare från dess crowdfunding-kampanjer som får delta på jungfruflygningen.

I första hand flyger man inrikes inom regionen, men utesluter inte att även bredda destinationerna till och med till internationella flygningar så småningom.  

Paketresor anordnas där resenärer kan besöka vinodlare och vingårdar i Central Otago samt övernatta på The Hilton Queenstown. Läs mer >> här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.