Alkoholkonsumtionen minskade med 6 % – trots Corona!

Hem » Nyheter » Alkoholkonsumtionen minskade med 6 % – trots Corona!

Trots Crorona minskade alkoholkonsumtionen med 6 % i hela världen. Vi frågar oss därför: kommer lågalkohol drycker eller alkoholfritt vara framtidens melodi, som alla tror?

Drycker utan alkohol eller med låg alkohol har ökat under hela pandemin och även därefter och man uppskattar att det kommer att öka till mer än 30% fram till år 2024.

Försäljningen av alkoholfritt och låg alkohol drycker kommer antagligen att nå ett värde av 741 miljoner dollar enligt rapporter från globala IWSR Drinks Market Analysis och deras internationella dryckesmätningar. Och man tror att det beror på att konsumenter i allmänhet strävar efter ett hälsosammare liv och mer medveten alkoholkonsumtion.

Även Nielsens forskning visar att 58 % av alla människorna på jorden redan drack alkoholfritt i slutet av 2021, det vill säga att åtta av tio personer gärna vill prova att välja alkoholfritt.

Öl och cider dominerar för närvarande inom kategorin och står för 92 % av alla alkoholfria drycker på världsmarknaden och det verkar som om alkoholfria drycker ännu så länge är i sin linda om man bortser från cider och öl. Men mer innovation är på gång och därmed även fler produkter.

En spännande utveckling alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.