Dyraste vinet någonsin såldes för 1 miljon dollar!

Hem » Nyheter » Dyraste vinet någonsin såldes för 1 miljon dollar!
Kändiskocken Emeril Lagasse håller i den dyra 6-litersflaskan.

Tidningen Sonoma Magazine presenterar en Magnumflaska Cabernet Sauvignon, 6-litersflaskan med det långa namnet The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon som är det dyraste vinet som någonsin sålts på en auktion. Flaskan såldes nyligen på en välgörenhetsauktion i New Orleans.

Det var vinmakaren Jesse Katz i Healdsburg som 2014 startade The Setting Wines vinerna tillsammans med två vänner. Han jobbar som konsulterande vinmakare på några olika välrenommerade vingårdar och han har rykte om sig att skapa fantastiska finviner. Han har även grundat Aperture Estate. Druvorna till detta dyra vin kommer från Glass Slipper Vineyard i Napa och endast 900 flaskor producerades av årgången 2019.

Auktionen hölls för att samla in pengar till kändiskocken Emeril Lagasses stiftelse, en välgörenhetsorganisation som skapar kulinariska utbildningsmöjligheter för unga människor om kost och konst. Totalt samlade man in 3,75 miljoner USD.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.