”Gordon and Alberto – a match made in heaven”

Hem » Nyheter » ”Gordon and Alberto – a match made in heaven”

Den brittiska stjärnkocken och tv-stjärnan Gordon Ramsay lanserar nu ett gäng italienska viner under eget namn, Gordon Ramsay Italian Collection, som han skapat tillsammans med den kända italienska vinmakaren Alberto Antonini samt Benchmark Drinks. Det handlar om en rött, ett vitt och ett rosévin.

Vinerna kommer att säljas exklusivt av livsmedelskedjan Tesco men också online via den trevliga online-butiken winedelivered.co.uk.

Dessa viner har legat i planeringsstadiet sedan länge och det råder ingen tvekan om att Gordon själv inte bara är en kompetent kock och matentusiast. Han är även en vinälskare som noga valt att samarbeta med de bästa. Hans passion har alltid varit italienska viner, så här har man valt ut italienska druvor från två olika italienska vinregioner, Toscana och Abruzzo.

Gordon Ramsay säger själv inför lanseringen: ”Då jag drivit en restaurang med 3 Michelinstjärnor i över 20 år så har jag ju har haft glädjen att smaka några av världens finaste viner. Att tillverka gott vin har alltid fascinerat mig; det är en magisk process som blandar tradition, passion och skicklighet som fångas i varje fantastiska flaska vin. Det var ett stort nöje att få samarbeta med Alberto Antonini som är en av Italiens största vinmakare. Jag är väldigt stolt över vinerna och hoppas mat- och vinälskare över hela Storbritannien ska tycka om vinerna lika mycket som jag själv gör.”

Nu när han lanserar sin egen vinkollektion sätter han samma standard och kvalitet som i sina restauranger.

De tre vinerna i Gordon Ramsay Italian Collection och som kommer att kosta ungefär kring en hundring är:

Intenso Rosso 2020, ett livligt rubinrött vin med aromer av färska röda vinbär, björnbär och ett stänk av flinta.

Vibrante Bianco 2020, ett blommigt och fräscht vitt vin som smakar gröna äpplen och vit persika.

Elegante Rosato 2020, ett elegant ljusrosa vin med friska röda körsbärsaromer.

Om vinerna även kommer till Sverige återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.