Senapen Grey Poupon gör reklam med eget senaps-vin

Hem » Nyheter » Senapen Grey Poupon gör reklam med eget senaps-vin

Det verkar som om alla vill tillverka vin just nu. I alla fall varumärket Grey Poupon den världsledande dijonsenapen som ursprungligen kommer från Frankrike och med anor från 1777. Detta är en senap som ju tillverkas med en skvätt vin så steget till att göra vin kanske inte är så långt?

La Moutarde Vin heter det vita vinet som den stora, internationella senapsproducenten tillverkat av sin dijonsenap. För närvarande ägs varumärket av Kraft Heinz med huvudkontoret i El Paso. Du har säkert sett senapen stå på butikshyllan i många år. Det är också en av de senaperna som är vegansk.

Detta är alltså ett fylligt mer komplext vin som är gjort på senapsfrön och kan ses som en hyllning till det vita vinet som används i detta unika dijonvin – druvan är den fylliga kaliforniskt-odlade druvan Viognier (2020) från Napa Valley som även på riktigt visar senapsfrön i flaskan förutom fruktiga ljusa inslag av örter och blommiga, tydliga citrustoner och en balanserad av livlig syra.

Ska man nu para detta vin med mat så gäller faktiskt också Grey Poupon i till exempel en dijonsås till en ädelostfylld kyckling eller till en laxfilé i krämig dijonsås.

Vinet som förpackas både i flaska och burk sålde slut på nolltid men säkerligen kommer man att fortsätta med ytterligare en reklamdrive, för vinet har visat sig även lyfta senapens försäljningsintäkter.

Kul idé, tycker vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.