Med bra kondition klarar man alkohol bättre

Hem » Nyheter » Med bra kondition klarar man alkohol bättre

Det finns det ett starkt samband mellan träning och alkoholvanor. Människor som fysiskt är i form, som alltså tränar och håller sig friska, klarar av att hantera sprit bättre än andra grupper, visar en ny studie från Medicine & Science in Sports Exercise vid Cooper Clinic i Dallas, där man jämfört människors träningbeteende med deras dryckesvanor.

Det visar sig att den som motionerar regelbundet dricker mer alkohol, men är de är också mindre benägna att få problem med spriten. 38 000 friska patienter i åldrarna 20 till 86 år ingick i studien.

Resultaten visade att både kvinnor och män som hade bra grundkondition, också hade större chans att klara av sin alkoholkonsumtion jämfört med gruppen som taskig kondition och sällan motionerade.

I en liknande studie som University of Notre Dame gjorde nyligen, fann man att personer med en lägre andel kroppsfett visar en mindre andel alkohol i blodet , än de som har var överviktiga, vilket förstås slår hål på myten att överviktiga kan hantera alkohol bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.