Självutcheckning på Systemet – framtidens melodi?

Systembolagets kunder vill handla enkelt, snabbt och smidigt och därför testar man nu självutcheckningskassor för kunder som handlar en eller få varor. Testet kommer att göras i två butiker och startade den 13 september 2021. Det gäller Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. 

Testet är planerat att pågå till maj 2022 och kommer att utvärderas löpande. Testet följs upp på flera sätt. Bland annat tar man hjälp av externa undersökningsföretag och frågor kunderna om deras upplevelse.  Efter utvärderingen kommer beslut fattas om en eventuell utrullning till fler butiker.  

Självutcheckningskassorna kommer att finnas i direkt anslutning till ordinarie kassor och kunder kommer att kunna välja kassa. Medarbetare kommer att finnas på plats för att vara behjälpliga och säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs.

”Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla”, säger Willy Pettersson, butikschef Systembolaget Kungsgatan Örebro. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.