Ahr-katastrofen: ”Allt står under vatten!”

Översvämningarna förra veckan har haft en förödande inverkan på många, inklusive vinproducenterna i Ahr-dalen. Särskilt i Ahrweiler, men också i de omgivande byarna Mayschoss och Dernau, har vattnet fört bort tunnor, vinflaskor och maskiner, med förödande konsekvenser för ett stort antal vinproducenter. Det kommer antagligen att ta veckor att kvantifiera magnituden av denna katastrof och hur många vinodlare som drabbats och i vilken utsträckning det kommer att drabba hela Ahr-regionen med sina 563 hektar vingårdar.

Många har visat en solidaritet genom olika insatser utan motstycke i hela vinvärlden med de berörda vinmakarna. För att snabbt samla de många hjälpinsatser som initierades inrättade German Wine Institut (DWI) omedelbart en hemsida för alla kampanjer, erbjudanden om bistånd och konton för donationer.

Den 31 augusti arrangerar restaurang E&G i Stockholm tillsammans med Wines of Germany en insamling för att hjälpa vinmakarna i Ahr. Allt överskott från försäljningen under denna kväll går oavkortat till de drabbade.

Restaurang E&G, Birger Jarlsgatan 112 i Stockholm

Boka bord till ”En kväll för Ahr” direkt på >> hemsidan

Det tyska vininstitutet DWI har upprättat ett officiellt donationskonto i Tyskland.

Mottagarens namn: Deutsches Weininstitut GmbH
Skatträttslig hemvist: DE
IBAN: DE14551900000619786015
BIC: GENODEFF
Valuta: EUR
Kommentar: Donation Ahr Flooding

Mer information >>: Dramatisk situation i tyska vinregionen Ahr – hjälp för vinproducenter.

German Wine Institut är den tyska vinindustrins marknadsföringsorganisation som ansvarar för generisk marknadsföring av kvalitet och försäljning av tyskt vin såväl inom Tyskland som utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.