Här är trailern för nya Champagnefilmen!

Hem » Nyheter » Här är trailern för nya Champagnefilmen!

Nu kommer dokumentären ’Sparkling: The Story of Champagne’ med den kände engelska skådespelaren och komikern Stephen Fry som ciceron. Filmen släpps för visning fredagen den 25 juni.

I dokumentären som är 88 minuter lång, figurerar även en rad superkändisar från vinvärlden och från de stora Champagnehusen i regionen Champagne som Vitalie Taittinger, VD Taittinger, Bruno Paillard odförande Lanson, Jean-Baptiste Lecaillon från Louis Roederer, källarmästaren Vincent Chaperon från Dom Perignon, de kända vinskribenterna Oz Clarke och Tom Stevenson, parret Don & Petie Kladstrup samt vinhandlaren Tony Laithwaite.

Medverkar i dokumentären gör även Sir Nicholas Soames, före detta parlamentsledamot och barnbarn till Sir Winston Churchill, som ju själv var ett stort Champagne-fan.

Dokumentären har galapremiär på Ciné Lumière i South Kensington den 24 juni med efterföljande champagnemottagning sponsrad av Pol Roger, Fever-Tree, Bolney och Franco Manca.

Frågor och svar


Varför gjordes filmen Sparkling: The Story of Champagne?

Sparkling: The Story of Champagne skapades för att introducera världen till Champagnens historia och kultur. Det belyser också hur detta vin har varit en del av samhället i århundraden. 
I en tid då människor blir alltmer skeptiska till vad de konsumerar, är Sparkling: The Story of Champagne ett innovativt sätt att visa att kvalitet och klass går hand i hand.

Vad är historien om Sparkling: The Story of Champagne?

Sparkling är en dokumentär om champagnens historia, skapad av den franske författaren och regissören Jean-Xavier de Lestrade. Filmen släpptes i Frankrike den 25 december 2017 och har nominerats till 2018 års Oscar.
 
Berättelsen om Sparkling är en informativ, fängslande och underhållande berättelse som berättar allt om champagnens fascinerande förflutna, nutid och framtid. Den avslöjar hur champagne blev världens populäraste dryck och hur den har utvecklats över tiden till att bli vad den är idag. 

Sparkling är en informativ dokumentär som delar sin historia med oss ​​på ett fängslande sätt. Den berättar hur champagnen blev vad den är idag – en drink som älskas av alla – i dess fascinerande förflutna, nutid och framtid genom olika intervjuer med experter som har arbetat.

Läs mer >> här. Trailern kan ses nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.