Antalet bryggerier ökar i Sverige

På 1800-talet var Sverige en riktig ölnation med 500 bryggerier. Efter många svåra decennier under 1900-talet, sjönk antalet bryggerier 1995 och vi var nere till bara 18 stycken, enligt Sveriges äldsta branschorganisation Sveriges Bryggerier som också meddelar att svenskt öl från både större som mindre bryggerier håller en hög klass även om man jämför internationellt.

Nu meddelar tidningen Restaurangvärlden, att intresset för att brygga öl har ökat igen.

Idag finns det fler än 450 aktiva bryggerier med egen produktion i Sverige och det har man inte sett på många år. Man kunde heller inte se någon dipp under pandemiåret 2020, trots begränsade öppettider och restriktioner kring alkoholservering. Man räknar nu in 40 nya bryggerier som startade upp under förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy