Levande vinhistoria av maffiabossen John Gotti

Hem » Nyheter » Levande vinhistoria av maffiabossen John Gotti

Den ökände maffiabossen John Gotti dog 2002 av cancer men han hade en vurm – sin vinsamling.

Enligt the New York Times var detta en vinsamling av finviner som hette duga. Bland annat innehöll samlingen ett flertal dyra årgångar av vinet Petrus och Domaine de la Romanée-Conti. Bland annat 9 flaskor Petrus från 1970 och 1982, 4 Domaine de la Romanee-Conti Grands Echezeaux, bland annat från 1983, samt Lafite och Mouton Rothschild, även från årgången 1983. Man tippar att priset ligger omkring mellan 1 800 till 9 500 dollar per flaska.

Nu kan vin- och historieälskare gotta sig för vinsamlingen är till salu i vinbutiken Enoteca LIC på Long Island, där nyligen butiksägaren Tony D’Aiuto presenterade med vinerna tillsammans med Gottis son, John Angelo ’Junior’ Gotti. Många av vinerna var gåvor till John Gotti från vänner och medarbetare. Varje flaska i samlingen säljs enskilt om man vill, en eller flera och levereras med ett äkthetsintyg av sonen John Gotti Junior, som kommer att donera intäkterna från sändningen till välgörenhet.

”Jag trodde inte det sant,” berättar butiksägaren Tony D’Aiuto, ”Gotti ägde några av de bästa vinerna som finns. Du kan inte få dessa viner någon annanstans i världen”.

Gotti gick under namnet Johnny Boy fram till dess att han blev invigd i Gambinofamiljen 1976 och gjorde karriär som en av de mest ökända gangstrarna genom tiderna. Han blev känd som ”The Dapper Don” för sina dyra kläder, extravaganta klädstil och frispråkiga personlighet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.