117-åring fri från Corona – firar med vin & Champagne

Hem » Nyheter » 117-åring fri från Corona – firar med vin & Champagne
© Gérard Julien, AFP

Denna solskenshistoria handlar om en katolsk nunna, syster André, 117-år gammal som precis tillfrisknat från Covid-19. Hon är född ödd 1904 och tog orden 1944. Syster André är faktiskt den äldsta personen i Europa och har genomlevt två världskrig och influensapandemin 1918. Troligtvis är hon världens äldsta överlevande av Covid-19.

I torsdags rapporterade New York Times om den franska nunnan som bor i ett vårdhem, Catherine Labouré i Toulon, sydöstra Frankrike och som nyligen återhämtat sig från coronaviruset.

Hennes dag började med medias rapporter och intervjuer på morgonen. Syster André fick också en mässa till sin ära och fram på förmiddagen bröt hon sin isolering med ett välförtjänt glas Champagne, tillsammans med en födelsedagstårta, lite foie gras och varma fikon. Därefter sa hon att hon skulle avnjuta litet rostad svamp och Roquefort och getostar med ett glas rött eller två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.