Tar corona död på den brittiska puben?

Hem » Nyheter » Tar corona död på den brittiska puben?

Det är inte bara i Sverige som restauranger och barer är några av de stora förlorarna. Men med hur mycket har man gått back? Siffrorna kan vara astronomiska.

Storbritannien: I mars 2020 uppmanade Boris Johnson allmänheten att “undvika” pubar och sedan dess har Storbritannien haft en lockdown efter den andra.  Resultat blev att nästan 10 000 licensierade lokaler stängdes permanent förra året. Dubbel så många arenor, restauranger, hotell och barer fick också stänga.

Besöksnäringen i Storbritannien förlorade nästan 72 miljarder GBP förra året och det motsvarar nästan 200 miljoner GBP per dag (ca 2 315 260 000 SEK !) i förlorad försäljning för landets pubar och restauranger, allt enligt en rapport från CGA och AlixPartners.  Pandemin ledde till att 9 930 licensierade lokaler stängdes permanent förra året.

Rapporten visar den inverkan pandemin har haft och fortfarande har. Pandemin ledde till att 9 930 licensierade lokaler stängdes permanent förra året samt en våg av nedläggningar i hotellbranschen 2020 som sägs är förödande för jobben.

Det är öppna och färska siffror som man redovisar för besöksnäringen i Storbritannien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.