Cava-producent startar Spaniens största eko-pojekt

Cava-producenten Raimat startar Spaniens största naturreservat inom en och samma vingård. Projektet heter ‘Raimat Natura’ och är en 700 ha stor park i Costers del Segre D.O. Området är hem för mer än 100 olika arter av flora och fauna och kommer att öppna med fri entré för allmänheten under våren 2021.

Producenten ser nu fram emot att projektet ska bli en av de ledande spanska vingårdarna med certifikatet för ekologisk produktion som beviljas av ekologiska producent-organet Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Vingården Raimat Natura kommer också att bli ett naturreservat som är öppet för besökare med bra förbindelse till huvudstaden i Katalonien, Segrià.

Projektet, det första i sitt slag i Spanien är även unikt inom Europa och ger familjer, naturälskare och fågelskådare tillgång till stora naturliga rikedom på över 700 ha där vattenfåglar, rovfåglar, däggdjur lever tillsammans med 100 år gamla vinplantager i en helt organisk och hållbar miljö. Vingården ska kunna uppnå en 100% ekologisk produktionsmodell.

Raimat integrerar odlingen av vinstockar i deras naturliga miljö, med respekt för livsmiljöer och arter som redan lever där: givetvis förbjuda jakt, odla organiskt, bibehålla naturlig växtvariationen samt återplantering tillsammans med en lång lista med andra aktiviteter som gör att många olika arter kan leva i harmoni på gården. Turister kan antingen cykla eller gå till fots via de olika rutterna på upp till 50 km som kommer att erbjudas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy