Årets Primeur-viner provsmakas i april

Hem » Nyheter » Årets Primeur-viner provsmakas i april

Unionen de mest prestigefyllda Bordeaux-appellationerna i Bordeaux, Union des Grands Crus de Bordeaux, meddelar att årets provsmakning av Bordeaux-viner för årgången 2020 – och det man brukar kalla för En Primeurs – kommer att äga rum i slutet av april, den 26-29 april, det vill säga en månad senare än vanligt. Den nya årgången brukar provsmakas i mars.

Varje vår efter en årgång produceras provsatser från vissa vingårdars senaste skörd. Dessa provas av en inre cirkel av medlemmar i unionen så kallade négotiants. Men kan därefter fortfarande göra justeringar, till exempel i druvblandningen.

Visst är det spännande att se hur årets Bordeaux-vin utvecklas, men det är också en fingervisning för samlare/investerare av dessa fina viner.

Union des Grands Crus de Bordeaux värnar om 131 prestige-appellationer i Bordeaux och unionen har blivit en ambassadör för fransk kultur och finvin, så kallade grand crus.

Redan förra året begränsade pandemin dessa provningar för besökare, kritiker och vinhandlare. Det är ju nu som den årliga en primeur-kampanjen börjar, så man skjuter på årets provning, så att försäljningen sedan kan börja direkt i maj och fortsätta som längst till slutet av juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.