Vin & ost kombo förbättrar hjärnfunktionen

Hem » Nyheter » Vin & ost kombo förbättrar hjärnfunktionen

Att äta ost och dricka vin  är inte helt fel för hjärnan, visar en ny undersökning.

Vinmagasinet Decanter rapporterade nyligen om en studie utförd av Iowa State University där man menar att måttliga mängder vin och ost kan förbättra hjärnans funktion och bidra till att förhindra kognitiv nedgång hos åldrande vuxna, enligt resultaten i en 10-årig studie. Man undersökte kopplingar mellan diet och åldersrelaterad kognitiv nedgång hos 1748 vuxna i åldern 46-77 år under en 10-års period.

Resultat: Ost tillsammans med en måttlig konsumtionen av rött vin var kopplad till en förbättrad hjärnfunktion.

Studien är publicerad i Journal of Alzheimers Disease.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.