Hur går de stora vinmässorna i år?

Även vi konsumenter måste måna om branschen och att importörer och vinproducenter för en kontinuerlig dialog. Här är två av vinmässorna som är viktiga länkar för export/import och nya viner. Och dessa två mässor visar ytterligheter från att avhållas helt digitalt – jo, man kan hålla en internationell vinmässa digitalt till att ställa in evenemanget helt och hållet år 2021.

En eloge till Millésime Bio, den stora kända årliga vinmässan för branschen när det gäller ekologiska viner och som i år går av stapeln mellan den 25 till och med den 27 januari 2021. Skillnaden mot tidigare är att den kommer att hållas helt digitalt! Man har skapat en helt sökbar plattform online för utställare med digitala montrar, olika videor, länkar till deras webbplatser, tillgång till digitala tekniska ark, medaljer och utmärkelser.

Besökare kommer att kunna organisera sitt digitala besök och träffa utställare och producenter på de bokade möten som man redan kunnat boka sedan mitten av december. Även den årliga tävlingen Challenge Millésime Bio kommer dock att fortsätta med i år. Ekologiska viner som skickas in från hela världen kommer att bedömas och de vinnande vinerna marknadsförs i ett särskilt område i den digitala utställningen.

Situationen krävde en förändring, menar branschföreningen SudVinBio som organiserar evenemanget och man menar att detta som en naturlig väg att gå eftersom ekologiska vinbranschen blomstrar och växer som aldrig tidigare, både när det gäller produktion och konsumtion.

Den internationella och välbesökta mässan Prowein som årligen går av stapeln i Düsseldorf några dagar varje mars har däremot meddelat att de har beslutat att avbryta årets mässa/utställning på grund av Covid-19-pandemin. Arrangörerna började redan i oktober varsla, skjuta upp tider och nu i slutändan ställa in mässan helt och hållet. Man hoppas dock kunna arrangera nästa mässa 2022 i Düsseldorf den 27-29 mars som vanligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy