Mord och inga visor i Stellenbosch

Hem » Nyheter » Mord och inga visor i Stellenbosch

Makan till vingårdsägaren till Louiesenhof Wines, 62-årige Stefan Smit, i Stellenbosch, Sydafrika, har anklagats för mord, rån och överfall.

Detta hände förra året i juni då Stefan Smit överfölls och dödades av fyra beväpnade misstänkta män balaklavor. Han sköts flera gånger i huvudet och kroppen. Anledningen trodde man då var att Stefan Smit 2018 var inblandad i en strid om land när invånare i ett närliggande township uppförde hyddor på hans mark och vägrade att lämna. Smit hade begärt ett domstolsföreläggande för att få dem borttagna.

Men det var bara för några veckor sedan som hans fru Zurenah överlämnade sig frivilligt till polisen. Hon påstår nu att hon planerade mordet på hennes man tillsammans med två män, en före detta polis som också var livvakt för paret och dennes svåger. De två männen har också åtalats. Förutom mord står fru Zurenah Smith också anklagad för rån, innehav av ett olagligt skjutvapen och överfall med avsikt att orsaka allvarlig kroppsskada.

Zurenah sitter nu arresterad i fängelset Pollsmoor i Kapstaden i väntan på rättegång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.