Churchills whisky-målning klubbas till 10,2 miljoner

Hem » Nyheter » Churchills whisky-målning klubbas till 10,2 miljoner

En målning ‘Jugs and Bottles’ av en flaska Johnnie Walker Black Label och målad av Sir Winston Churchill på 1930-talet såldes för några veckor sedan på Sotheby’s Auktion i London för ca 10,2 miljoner svenska kronor (= 983 000 £/1,2 miljoner US-dollar). Johnnie Walker Black Label var en av Churchills stora favoriter.

Auktionen tema var modern konst och framför allt brittisk efterkrigstid och då det blev känt att tavlan skulle auktioneras, startade snabbt ett budkrig och till slut klubbades till pris som låg ca 5 gånger av vad man estimerat från början.

På 1940-talet skänkte Churchill målningen till en nära vän och amerikansk diplomat vid namn Averell Harriman på 40-talet. Harriman var en stor konstsamlare och konstentusiast och han gifte sig senare med Churchills svärdotter, Pamela.

Målningen som varit på auktion fram och tillbaka sedan 90-talet såldes till slut såldes igår för det fenomenala priset och den sägs vara en av de dyraste målningar av Churchills som någonsin sålts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.