Global alkoholförbrukning visar uppmuntrande siffror

Alkoholindustrin har visat uppmuntrande siffror och större motståndskraft mot pandemin i nästan alla länder i år än ursprungligen prognostiserat, även om den totala försäljningen fortfarande förväntas vara endast 8% lägre jämfört med förra året, enligt de senaste siffrorna från det internationella analysföretaget IWSR.

IWSR granskade dryckeskonsumtion på 19 viktiga globala marknader som Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Colombia, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Japan, Mexiko, Polen, Ryssland, Sydafrika, Spanien, Thailand, Turkiet, Storbritannien och USA. Av alla granskade marknader förväntas endast USA och Kanada uppvisa volymtillväxt i år, båda med över 2%.

IWSR har alltså reviderat om coronavirusets inverkan på den globala alkoholmarknaden från tidigare i år, då man sa att det skulle blir en större tvåsiffrig minskning på grund av pandemin och restriktionerna. Man spådde då att det skulle ta fram till 2024 för industrin att återhämta sig till de nivåer man hade före pandemin.

Nu reviderar man alltså siffrorna och säger att minskningen är endast 8% om man ser globalt. Det har självklar även har också delvis hjälpt att så många företag styr om sin verksamhet till e-handel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy