Barcelona ger 11 vinbarer skyddad kulturstatus

Celler Miquel är en av de gamla bodegorna som fått kulturskydd.
Celler Miquel är en av de gamla bodegorna som fått kulturskydd.

Barcelona i spanska Katalonien har gett 11 historiska bodegor kulturskydd för att förhindra att de försvinner från kulturlandskapet. Dessa traditionella barer som ligger på ett flertal platser i staden säljer vin, sherry, vermouth och andra drycker direkt ur tunnor. Vinet framställs vanligtvis på plats i bodegan.

Redan förra året sammanställde man en lista på ett 30-tal intressanta gamla bodegor ur kultursynpunkt och nu utsåg man 11 av dessa till att få skyddad kulturstatus. De utvalda bodegorna kommer sedan att ingå i grupp av ca 200 olika anläggningar som får skyddad status och som i förlängningen kommer att kunna ansöka om exempelvis olika kulturbidrag samt skattelättnader.

Katalonien är just ni inne i en drive för att bevara Spaniens historia på olika sätt. Nyligen rapporterade vi om den spanska terrierrasen Ratonero Bodeguero Andaluz, som används för att hålla Jerez bodegor råttfria och som nyligen beviljats ​​ kulturskydd och som du kan läsa om >> här.  

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.