Råttfångaren i vinkällaren får skyddsstatus

Den här lilla spanska terrierrasen Ratonero Bodeguero Andaluz, som är ganska lik en Jack Russell-terrier, har visat sig vara duktig på att fånga råttor och hålla vinkällarna i det viktiga spanska sherrystaden Jerez där hunden visat sig lunna hålla rent på stadens alla Sherry-bodegor. Nu har den som första hundras fått skyddsstatus i det andalusiska området och den lilla terriern är nu en del av stadens kulturarv, meddelar spanska The Local.

Ratonero Bodeguero Andaluz är en gammal hundras som härstammar från foxterriern och har rötter från 1700-talet. Rasen har länge varit nära kopplad till staden Jerez och dess vingårdar som råttjakthundar och lär nu få ett uppsving i popularitet.

Ratonero Bodeguero Andaluz erkändes som en inhemsk spansk ras år 2000 av det spanska jordbruksministeriet och den spanska kennelklubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy