Spritkoncern gör mjölkmasker till barpersonal

Hem » Nyheter » Spritkoncern gör mjölkmasker till barpersonal

I ett samarbete med bioteknikföretaget Mi Terro, sponsrar Storbritanninens spritkoncernen William Grant & Sons ansiktsmasker av kasserad filmjölk som ska användas främst för den personal som arbetar bakom baren när dessa nu återvänder till arbetet och får nya säkerhetsrutiner efter 4 långa månader.

Ansiktsmaskerna tillverkas av Mi Terro genom att de extraherar kaseinprotein-molekyler från de mjölkbakterier som finns i kasserad mjölk och sedan använder en teknik som heter Dynamic Flow Shear Spinning som förvandlar dessa till hållbara bomullsfibrer.

William Grant & Sons kommer att distribuera gratis masker till utvalda barer runt om, både i London och i resten av Storbritannien. Lanseringen kommer att ske om drygt en månad efter att nu barer och restauranger får öppna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.